Logo

BFAB – för alla generationer

Thomas och Sandra Anglesjö

Att BFAB har kurser för alla, oavsett om man är i början eller mitt i karriären, är Thomas och Sandra Anglesjö ett bevis på. I slutet av augusti möttes pappa Thomas och dottern Sandra från Norrköping upp på Bergendal i Sollentuna. Det var nämligen då BFAB startade upp båda sina diplomutbildningar efter sommaren.

Far-dotter-duo stärker branschens tillsammans

Thomas, som till vardags är driftchef på Pema Partner i Norrköping, gick sitt fjärde block av Diplomerad fastighetsförvaltare. Sandra, som är byggnadsingenjör och jobbar på Arqly, påbörjade första blocket av Diplomerad byggprojektledare i en närliggande lokal.

Far och dotter inom samma bransch – är det en slump eller medfött intresse? Sandra har sedan barnsben hört sin pappa säga att ”det kommer alltid att byggas”. Så kanske var det ingen slump att hon läste en kandidat i byggnadsvetenskap med inriktning på arkitekturteknik och design i stället för i International business.

Kompletterande kunskaper mot tydliga mål

Båda har tydliga mål med sina respektive utbildningar. Pappa Thomas som jobbar med att sälja tjänster inom fastighetsförvaltning vill kunna förstå sina kunder och deras behov bättre - prata samma språk. Sandra, som gick sin utbildning i USA, vill lära sig den svenska processen. Målet är även att komplettera sin roll på företaget som erbjuder tjänster inom både arkitektur, projektledning samt konstruktion.

Tillbaka i Norrköping jobbar de bland annat i ett gemensamt projekt, en stor fabriksbyggnad som Sandra ska 3D-dokumentera medan Thomas ansvarar för driften av lokalerna.

I slutet av september hälsar vi dem välkomna tillbaka till BFAB och Bergendal!


Några som följts åt, men utan att ha haft kontakt mellan utbildningstillfällena, är Johanna Possnert och Göran Edström. Läs mer om deras slumpartade vänskap genom BFAB:s utbildningar här.


Diplomerad fastighetsförvaltare – kvalificerad fastighetsförvaltning är BFAB:s flaggskepp som har vidareutvecklats under flera decennier. Det är en heltäckande utbildning i fastighetsförvaltning för dig som vill utvecklas och ta ytterligare ett steg i karriären.

Vid frågor är du även välkommen att kontakta utbildningsansvarig Lillemor Runesson på 073-600 92 03 eller lillemor.runesson@bfab.se.


Diplomerad byggprojektledare är en kvalificerad utbildning som är anpassad till din roll som projektledare i ett byggprojekt och därför unik i sitt slag.

För mer information är du välkommen att kontakta Gunilla Ahrnfeldt på gunilla.ahrnfeldt@bfab.se alt. 070-636 96 96.

Till toppen