Logo

Hanna Ceder, årets fastighetsförvaltare – ”Det är mötet med hyresgästerna som gör jobbet så roligt!”

Hanna Ceder, Årets fastighetsgförvaltare, kategori Lokaler, 2023

Genom en tät dialog med hyresgäster, ekonomin i balans och alltid glimten i ögat skapar denna person en mycket framgångsrik förvaltning och Sveriges mest nöjda hyresgäster.” Så löd motiveringen i samband med den årliga prisutdelningen på Förvaltarforums event häromdagen. När motiveringen lästes upp tänkte Hanna att ”kanske, kanske” var det henne det gällde. Sedan kom glädjen – Hanna Ceder, lokalförvaltare på Täby kommun, vann Årets förvaltare 2023 i kategori Lokaler!

Grattis till vinsten! Hur känns det och hur tänkte du kring motiveringen?

– Det känns väldigt roligt och framför allt är det en stor ära! Jag tycker att Täby kommun har god dialog både inom kommunen och med våra hyresgäster. Motiveringen om Sveriges mest nöjda kunder syftar till vår NKI-enkät* och jag kände igen oss i det när de läste upp motiveringen. Våra fastigheter ligger väldigt nära varandra vilket gör att jag enkelt kan stanna till om jag ändå är i närheten, vara närvarande för hyresgästerna och se felen på plats. Den täta kontakten med dem är en av delarna som gör mitt jobb så roligt.

Du har själv gått BFAB:s utbildning lokalhyresjuridik tidigare, hur tänker du kring kompetensutveckling och din egen karriär?

– Förvaltaryrket är så brett och kan innehålla väldigt många olika delar beroende på var man jobbar och hur man väljer att lägga upp arbetet på sin arbetsplats. Det finns verkligen oändliga möjligheter till kompetensutveckling. Man kan välja att lära sig mer om de tekniska bitarna, fördjupa sig inom projektledning eller djupdyka i de ekonomiska eller juridiska delarna.

Vad är dina tips för att ligga på topp i jobbet som förvaltare kopplat till kompetensutveckling?

– Delvis handlar det om att vara nära hyresgästerna och även vara närvarande för dem. Det gäller även att lyssna och känna in vad verksamheten behöver. Jag menar att de fysiska mötena är en viktig del för att lyckas som förvaltare. En annan viktigt del handlar även om att vara med i framkant och våga prova nya saker. Det gäller att hålla sig ajour genom kurser, seminarium, branschdagar, nätverka, läsa branschrelevanta inlägg och artiklar på LinkedIn och på olika fastighetsforum. Det finns alltid något nytt att lära sig!

Stort grattis igen Hanna, vi önskar dig varmt lycka till på din fortsatta förvaltarresa!


*NKI-enkät = Nöjd Kund Index-enkät


Vill du också, liksom Hanna, fördjupa dina kunskaper inom lokalhyresjuridik? BFAB erbjuder både en grundkurs där du får tillgång till praktiska tips och mallar inom ämnet samt en fördjupningskurs med praktisk tillämpning för lokaler. Vi har såklart även en massa andra kurser inom en bredd av olika ämnen för den kunskapstörstige!

Till toppen