Logo

Bygg kompetensen med oss.

Besök STF Ingenjörsutbildning för kurser inom el & energi.

Trygg och säker utbildning

Vi gör allt för att din utbildningsupplevelse skall kännas trygg och säker

Precis som övriga lärosäten börjar vi välkomna till fysiska klassrum igen, självklart med säkerhetsrestriktioner.

Vi följer Folkhälsomyndigheten och regeringens restriktioner samtidigt som vi värnar om våra kunders kompetensutveckling. Därför har vi vidtagit ett flertal säkerhetsåtgärder för att säkerställa att du tryggt kan genomföra utbildningarna du bokat dig till.

Den riskbedömning vi gör för varje enskilt utbildningstillfälle grundar sig på Folkhälsomyndighetens riktlinjer och bedömningsmall som du hittar här.

Läs mer

Jag vill gå en kurs inom

Så säger våra kunder om oss

Ia Odell Balkeståhl
Ia Odell Balkeståhl Projektledare, Bällstaudde Projektutveckling AB

"Det var en fantastisk kurs som gett mig rätt kompetens i mitt arbete som projektledare." Diplomerad Byggprojektledare 

John Söderquist
John Söderquist Projektledare Bostadsutveckling, Uppsalahem AB

"Mycket engagerade, entusiasmerande och kunniga föreläsare som på ett pedagogiskt och strukturerat sätt gick igenom entreprenadjuridikens olika delar. Väldigt bra med verklighetsbaserade gruppuppgifter som gjorde att vi deltagare fick tänka mycket själva och diskutera kring olika fall."'
Entreprenadjuridik för projektering, anbud, upphandling och byggande

Anna Nordholm
Anna Nordholm Bostadsförvaltare, Fastighets AB LE Lundberg

"Jag tycker att kursen verkligen lyckats fånga in alla grundläggande och viktiga områden som man som förvaltare stöter på. Jag har även skapat mig ett nytt nätverk med alla kursdeltagare." Diplomerad fastighetsförvaltare

Välkommen till oss

BFAB står för Bygg- och fastighetsbranschens fortbildningsinstitut AB. Vi har utbildat yrkesverksamma inom bygg- och fastighetsbranschen sedan 1985 och erbjuder kurser inom bland annat fastighetsekonomi, fastighetsförvaltning, entreprenad- och hyresjuridik, byggprojektledning, installationer, miljöinventering och ledarskap. Sedan juni 2018 ingår BFAB i Fasticonkoncernen, vilket gör oss till fastighetsbranschens starkaste kompetenspartner. BFAB finns i Stockholm, Göteborg och Malmö och hjälper kunder över hela Sverige.

Vi erbjuder grund- och fördjupningskurser, diplomprogram, seminarier och temadagar samt kompetensavtal och utbildningspaket, skräddarsydda för företag. Hur ert behov än ser ut kommer ni mötas av gedigen erfarenhet, kvalitetsmedvetenhet, ett brett nätverk – och ett stort engagemang! 

Företagsanpassad utbildning

BFAB har lång erfarenhet av att skräddarsy olika kompetenslösningar för både större och mindre organisationer. Med vår gedigna erfarenhet, pedagogiska upplägg och unika nätverk av kvalificerade föreläsare och specialister levererar vi utbildning i toppklass. Vi kan förlägga utbildningen på plats hos er, hos oss – eller i digitala klassrum.

Låt oss bli ditt bollplank och din kompetenspartner!

Läs mer här.

Nytt från oss

Håll koll på juridiken – vilka lagar påverkar fastighetsägarens ansvar?

Vad tänker du på när du läser ordet juridik? Kanske tillhör du dem som tänker på långa komplicerade textstycken, okända paragrafer, en tjock lagbok och tungt ansvar. I så fall är du långt ifrån ensam. Martin Rifall, advokat på Hannes Snellman Advokatbyrå, menar dock att det inte är så krångligt som många tror.

Martin har gett oss av sin tid för att bena ut varför det är viktigt att ha koll på de juridiska bitarna som fastighetsägare. Han tipsar även om hur du skaffar dig en övergripande förståelse och tillhörande grundtrygghet.

Läs mer

Ökad konkurrenskraft och delaktighet genom bättre tillgänglighet

Tillgänglighet är en fråga som blivit alltmer uppmärksammad de senaste åren. Branka Majkic, arkitekt SAR/MSA på Norconsult AB och sakkunnig inom tillgänglighet, brinner för ämnet och som föreläsare delar hon generöst med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Tillgänglighet berör oss alla! Men, varför? Och hur kan man påverka tillgängligheten i rätt riktning som byggherre eller fastighetsägare? Det är några delar Branka berör i den här intervjun.

Läs mer

Uppgradera din kompetens och håll dig relevant på arbetsmarknaden

Oavsett bransch kommer förmågan till omställning och kompetenshöjning vara avgörande för många företag framöver. Detsamma gäller hur man på individnivå tar eget ansvar för sin fortbildning och kompetensutveckling. I den här artikeln lyfter vi just de här ämnena. Vi tar också upp hur de snabba förändringarna i olika branscher skapar framtida utmaningar inom många yrkesgrupper – och hur man kan tänka kring det för att ligga steget före.  

Läs mer
Till toppen