Logo

Christofer Andersson på Fastighetsägarna Service om Chef- och Ledarprogrammet

Fastighetsägarna Service är experter på förvaltning av fastigheter. Bland kunderna finns tusentals fastighetsägare och bostadsrättsföreningar i Stockholmsregionen. På Fastighetsägarna Service arbetar fastighetsjurister, hyresförhandlare, ekonomer, förvaltare, driftingenjörer och fastighetsskötare. Fastighetsägarna Service är ett helägt dotterbolag till branschorganisationen Fastighetsägarna Stockholm.

Vi säger hej till Christofer Andersson, chef för ekonomisk förvaltning på Fastighetsägarna Service. Christofer är en av våra deltagare som läser första omgången av Chef- och ledarprogrammet, ett diplomprogram på 8 dagar.

Hej Christofer, berätta lite om din roll på Fastighetsägarna Service.
Jag arbetar sedan ett år tillbaka som gruppchef för en grupp ekonomiska förvaltare på Fastighetsägarna Service.

Vad fick dig att välja Chef- och ledarprogrammet hos STF/BFAB?
Jag valde programmet på rekommendationer och för det välarbetade kursupplägget.

Såhär halvvägs in i programmet - vad tycker du – motsvarar utbildningen dina förväntningar?
Man vet aldrig hur en kurs skall bli, det beror mycket på deltagarna såväl som på arrangören. Fram tills nu har jag upplevt att jag fått valuta för min tid och att jag kunnat använda verktygen jag lärt mig under kursens gång i mitt arbete. Exempelvis har jag haft användning av metoder för coaching för att stödja mina kollegor.

Vad skulle du säga till någon som funderade på att vidareutvecklas i sin ledarroll?
"Leaders are readers." Ledare är läsare, men de lyssnar också. Det är viktigt att diskutera och pröva i en tillåtande miljö om du vill utvecklas snabbt som ledare. Skall jag skicka med något ytterligare så är det hur viktigt det är att inte vara ensam i sin nya ledarroll, här kan denna kursen vara till hjälp framförallt för dig som är relativt ny i rollen.

Vill du ställa fler frågor till Christofer Andersson? Du når honom på: christofer.andersson@fastighetsagarna.se

Vill du veta mer om Chef- och ledarprogrammet?
Chef- och ledarprogrammet består av tre kunskapsblock; Att leda sig själv och andra, Att leda affären och Att leda förändring. Teori varvas med praktiska övningar. Varje del kan läsas fristående men läses med fördel som ett helt program om 8 dagar. Första utvärderingen landade på 5,6 på en 6-gradig skala.
Kontakta gärna Lotta Holmgren, programansvarig, om du vill veta mer! lotta.holmgren@bfab.se
Nästa utbildningsstart är 14 februari 2019

 

Till toppen