Logo

ELSÄK 22: Elsäkerhetsexperten Frank Johansson berättar om SEK Handbok 460

Du har väl inte missat ett Elsäkerhetsdagarna 2022 (ELSÄK) går av stapeln den 5–6 december? Häng med på två intensiva och givande heldagar där du får ta del av de senaste nyheterna inom branschen!

Frank Johansson är en av de ämneskunniga föreläsarna som kommer vara på plats. Han kommer att tala under temat ”elinstallationer och skydd mot brand och driftstörningar” där han berättar mer om SEK Handbok 460 - ett hjälpmedel för skydd mot brand och driftstörning, till vilken han även är huvudförfattare.

Frank Johansson

Berätta om dina engagemang inom elbranschen

– I grunden är jag elkraftsingenjör och ordförande i Elektriska Nämndens tekniska utskott. Därutöver har jag utfört vissa konsultuppdrag åt SEK Svensk Elstandard och Elsäkerhetsverket. Jag är även ledamot i SEK:s tekniska kommitté TK64, auktoriserad besiktningsingenjör, sitter med i Voltimums expertpanel för elsäkerhet och standarder samt utbildare och författare inom elsäkerhet. Jag driver även FAMJA Ingenjörsbyrå.

Varför är det viktigt att ha koll på det här ämnesområdet?

– En brand kan medföra förödande konsekvenser. Ett driftstopp kan på vissa anläggningar innebära enorma stilleståndskostnader. För många anläggningar är det därför centralt att göra allt för att förhindra en brand eller ett driftstopp. Utöver regelgivarnas fordringar finns det möjlighet att utföra och underhålla elinstallationer på en än högre nivå för att minska risken för brand och driftstörningar. Det är vad SEK Handbok 460 handlar om!

Vad ser du mest fram emot under Elsäkerhetsdagarna?

– Jag ser fram emot att informera om en ny och viktig bok som ger tips på förhöjda säkerhetsåtgärder i elanläggningar.


Vill du höra mer om aktuella nyheter från Elsäkerhetsverket och även ta del av flera andra intressanta branschföreläsare? Under Elsäkerhetsdagarna 2022 får du möjlighet följa utvecklingen i elbranschen och få en djupare inblick i de förändringar som påverkar branschens olika aktörer samtidigt som vi följer nya standarder, direktiv och ny lagsstiftning. Säkra din plats redan idag!

Till toppen