Logo

Auktoriserad elinstallatör AL Lågspänning

I den här utbildningen får du den kunskap som behövs för att arbeta som auktoriserad elinstallatör. Utbildningen bygger på de krav Elsäkerhetsverket ställer på auktorisation som elinstallatör, och innehåller det du behöver kunna för att ansöka om fullständig auktorisation A, eller auktorisation för lågspänning, AL.  

Kursens upplägg är anpassat så att du kan vara yrkesverksam vid sidan av dina studier. Utbildningen innehåller lärarledda lektioner, digitala föreläsningar och arbete med hemuppgifter som du gör när du själv vill.

Rätt kompetens med vårt diplomprogram

Från och med 1 juli 2017 gäller den nya elsäkerhetslagen. Den innebär att alla företag som arbetar med elinstallationsarbete ska ha ett egetkontrollprogram.

Programmet innehåller regler som ska hjälpa till att säkerställa att arbetet utförs på rätt sätt och av personer med rätt kompetens.

Bli auktoriserad elinstallatör på 16 kursdagar 

Vår utbildning sker genom så kallad blended learning. Det innebär att kursen är uppbyggd av blandat lärande: lärarledda kursdagar, digitala klassrum och egna hemuppgifter för att du ska lära dig det som krävs för att uppfylla de teoretiska kraven för elbehörighet. 

Utbildningen sträcker sig över en period på cirka tio månader och innehåller totalt 16 kursdagar. I upplägget ingår sju lärarledda träffar och där emellan självstudier. Under hela utbildningen har du möjlighet att kontakta våra föreläsare när du behöver hjälp eller har frågor.

Kursens mål

Efter avslutad utbildning ska du ha fått alla de kunskaper du behöver för att ansöka om auktorisation och bli godkänd hos Elsäkerhetsverket. 

Vem är kursen för?

Kursen vänder sig till dig som till exempel ska

  • ansöka om auktorisation som elinstallatör hos Elsäkerhetsverket
  • arbeta som ansvarig ledare för elinstallationsarbete
  • vara ledande montör
  • vara ansvarig ledare för elinstallationsarbetet inom industri eller eldistribution. 

Förkunskaper

För att gå utbildningen Auktoriserad einstallatör AL Lågspänning krävs att du har elkraftteknisk utbildning och minst två års relevant arbetslivserfarenhet inom starkströmsområdet.

1 utbildning hittades

Till toppen