Logo

Kurser i besiktning av fastigheter

Besiktning av en fastighet eller delar av en fastighet görs för att du som fastighetsägare ska få kontroll på hur dina fastigheter mår, men också för att du skall kunna säkerställa när en skada har skett i en lägenhet för eventuella krav av boende i lägenheten.

Vad gör en besiktningsman?


Det finns flera olika typer av besiktningar och de kan göras av lite olika skäl:

  • Skadebesiktning av våtrum kan vara nödvändigt att göra om det finns misstanke om fuktskador, otillräckliga fuktspärrar eller dylikt.
  • En avflyttningsbesiktning kan syfta till exempelvis att fastställa lägenhetens skick för att t.ex få ett korrekt avslut på ett hyresförhållande, och en bra start på ett nytt hyresavtal.
  • Ett annat skäl till besiktning kan vara att säkerställa hyresvärdens egenkontroll av el och ventilation mm.

4 utbildningar hittade

Våra kurser och utbildningar inom besiktning för fastigheter


Vi erbjuder exempelvis följande kurser inom besiktning, både utbildningar online och i fysiska klassrum:

  • Avflyttningsbesiktning av lägenheter – Grundkurs – Kursen ger dig redskap för att kunna genomföra en korrekt avflyttningsbesiktning, med dokumenterade rutiner och bra planering. Denna kurs i fastighetsbesiktning hålls i fysiska eller digitala klassrum, dvs där du i de sistnämnda deltar på distans online vid ett specifikt utbildningstillfälle.
  • Skadebesiktning av våtrum – Kurs som ger dig som besiktningsman goda kunskaper i att upptäcka och förebygga skador i våtrum. Den här utbildningen hålls i fysiska klassrum och även på distans via digitala klassrum.


Ta gärna kontakt med oss på BFAB!

Välkommen att läsa mer om vårt utbud av utbildningar till besiktningsman, här nedan! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta oss, vi hjälper dig gärna!​

Till toppen