Logo

Kurser i praktisk elteknik

STF erbjuder ett högkvalitativt utbud av kurser och utbildningar inom industriell och praktisk elteknik, för dig som är yrkesverksam som exempelvis fastighetstekniker, elinstallatör, VA-maskinist, eller för annan underhållspersonal inom industri och fastighet som bör kunna bedriva felsökning efter schema i elektriska utrustningar. Våra kurser ger kompetens både till dig som jobbat flera år i branschen, så väl som för dig som är nyutexaminerad, eller av andra skäl vill bättra på din kompetens inom industriell och praktisk elteknik.

1 utbildning hittades

Utbildningar och kurser i praktisk industriell elteknik

Exempel ur vårt kursutbud med fokus på praktisk elteknik:

  • Praktisk elteknik – 3 kursdagar
    Ger övergripande kunskaper om hur elsystemet fungerar, om mätinstrument, samt ger bra kunskaper i kretsschemaläsning inom felsökningsmetodik.

  • Praktisk elteknik – Apparater och motorer – 3 kursdagar
    Den här kursen ger dig kunskap om skötsel av elektriska anläggningar, och om begrepp som reaktiv, aktiv och fasförskjutning. Trefassystemet gås igenom, samt funktionen hos motorer, transformatorer, säkringar och motorskydd.

  • Praktisk elteknik – Baskurs – 3 kursdagar
    Denna kurs ger dig grundläggande kunskaper i elteknik, såsom kompetens att utföra enklare strömberäkningar, kunskap kring de vanligaste begreppen som exempelvis spänning och resistans, m.m. Både teori och praktiska moment ingår i kursen.

Välkommen att kontakta oss på STF!
Önskar du mer information om våra kurser och utbildningar inom praktisk elteknik? Tveka inte att kontakta oss på STF – vi hjälper dig att stärka din kompetens!

Till toppen